Известие

Collapse
No announcement yet.

Пуши на празен ход.. понякога

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пуши на празен ход.. понякога

От време на време на топъл двигател като остана в задръствания или стои колата повечко на празен ход поприпушва негъст бяло-сив дим. Съответно като тръгна и изчиства. Показателите на дюзите са в перфектни норми. Не губи антифриз, не харчи масло, даже е малко над максимума. Доколкото знам има вероятност да е от маслени пари и тук е момента да спомена, че маркуча, който слиза от филтъра за маслените пари надолу е срязан и си виси долу, което не знам дали е много ок.

Някакви идеи?

Ето снимка какво имам предвид за маркуча
    Attached Files
    '06 Alfa Crosswagon Q4

За маслото бих казал никога да не е над максимума като е повече ще има по голям напън към гарнитурата примерно все трябва да излезе от някъде като е в повече .А да е малко под максимума както и да е пълна 5w40 синтетика и да го сменяш на по къси интеревали 8000-9000км.По повод срязаният маркуч ще ми бъде интересно от колегите да споделят до какво води.Имаш ли типичното виене от турбината ?
    Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
    0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Турбината ми е след рециклаж и съска, не вие. Но колата е с други турбопътища, генерации и други, което може би влияе за звука, не разбирам
      '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

Да не отварям нова тема да попитам тук.Понеже и на мен маслото ми е малко над максимума може ли да източа малко като отвия масления филтър съвсем мъничко ?И като изтече 100-200 грама да го стегна пак
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщение
          От време на време на топъл двигател като остана в задръствания или стои колата повечко на празен ход поприпушва негъст бяло-сив дим. Съответно като тръгна и изчиства. Показателите на дюзите са в перфектни норми. Не губи антифриз, не харчи масло, даже е малко над максимума. Доколкото знам има вероятност да е от маслени пари и тук е момента да спомена, че маркуча, който слиза от филтъра за маслените пари надолу е срязан и си виси долу, което не знам дали е много ок.

Някакви идеи?

Ето снимка какво имам предвид за маркуча
          Виж си EGR-а

---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:39 ----------

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
          Да не отварям нова тема да попитам тук.Понеже и на мен маслото ми е малко над максимума може ли да източа малко като отвия масления филтър съвсем мъничко ?И като изтече 100-200 грама да го стегна пак
          Никакъв проблем.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Нямам ЕГР, елиминиран е отвсякъде..
            '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение

А на мен антифриза ми е е със 100 гр повече
              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Хаха, голямо мерене, голямо нещо. Гледайте да е под минимума, другото бош-лаф. 100-200гр в повече не е проблем, но 100-200гр под минимума е голям проблем.

---------- Post added at 14:27 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

Какво ще рече "показателите на дюзите са в перфектни норми" ? На компютър показва едно, на стенд се вижда друго нали знаеш.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

От 5 литра масло в 1 литровата туба ми остана 250 мл то шишето е разграфено ! Така,че всеки може да сметне че съм прекалил с маслото и затова се наложи да източа.Това 100-200 мл беше ориентировъчно.Днес го направих точно на макс на щеката чрез източване от масления филтър.Така,че дай да не разтягаме локуми
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                  sigpic

Comment

Working...
                  X